Suomi Syö Visio – asiantuntijanäkemystä syömisen tulevaisuudesta

Suomi Syö Visio on osa kattavaa Suomi Syö -tutkimuskokonaisuutta ja siinä selvitetään laadullista menetelmää hyödyntäen asiantuntijoiden näkemyksiä ruoan ja syömisen tulevaisuudesta.

Taloustutkimus Oy on toteuttanut vuodesta 1985 lähtien Suomi Syö -kyselytutkimusta suomalaisten suhtautumisesta ruokaan, ruokailuun ja ruuan hankintaan. Tutkimus toteutetaan vuosittain. Pitkän aikasarjan ansiosta tutkimus on erittäin antoisa trenditiedon lähde.

Vuoden 2023 Suomi Syö –tutkimuksessa oli nähtävissä kiinnostava ilmiö – nimittäin nousevien trendien vähäisyys. Monet keskeiset trendit olivat laskusuunnassa, vaikka esimerkiksi ruoan alkuperän arvostus (kotimaisuus) ja hyvinvointi -trendit pysyivät edelleen vahvoina. Kuitenkin varsinaisiksi nouseviksi trendeiksi paikantuvat lähinnä vain ruokatalouden edullistaminen sekä valmisruokien käytön lisääntyminen.

Tässä tilanteessa on äärimmäisen kiinnostavaa ymmärtää, mihin suuntaan suomalaisten syöminen tulee kehittymään, mitkä tulevat olemaan keskeiset syömiseen vaikuttavat muutosvoimat ja millaisia uusia trendejä on näin ollen mahdollista nousta tulevaisuudessa.

Näistä lähtökohdista Inspirans (osa Taloustutkimus-konsernia) lähti toteuttamaan laadullista Suomi Syö Visio -tutkimusta haastattelemalla erilaisia ruokakulttuurin asiantuntijoita sekä tulevaisuuden tutkijoita aiheesta. Tarkoituksena on tuottaa ymmärtävää tietoa ja koota asiantuntijanäkemystä tulevaisuuden syömisen muutossuunnista sekä nousevista trendeistä elintarvikealan toimijoiden hyödynnettäväksi.

Tutkimus valmistuu elokuun lopussa 2024. Lisätietoja siitä antaa Sari Roth ja Pirjo Ekman.

Sari Roth
Kirjoittanut

Sari Roth

18.06.2024

Kiinnostuitko?

Mikäli Suomi Syö Visio -tutkimus kiinnostaa, ota yhteyttä! Tulemme mielellämme kertomaan lisää.

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*
Uutiskirje
Tietosuojaseloste*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Takaisin ylös