Meistä

Intohimosta tutkimiseen

Inspirans — Suomen johtava kvalitatiivinen tutkimustoimisto

Meidät tunnetaan korkeasta laadusta sekä luotettavasta ja tinkimättömästä tavastamme työskennellä jokaisen toimeksiannon eteen. Kanssamme asiakas voi aina luottaa saavansa parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Tiimimme koostuu toisiaan täydentävistä huippuammattilaista. Edustamme monipuolisesti erilaisia koulutustaustoja ja tutkijasukupolvia – alalla vuosikymmeniä toimineista tutkijoista uuden sukupolven tuoreeseen näkemykseen. Yhdessä saavutamme syvimmän ymmärryksen.

Yrityksemme on perustettu vuonna 1996 ja on siitä lähtien tehnyt uraa uurtavaa työtä kvalitatiivisen tutkimuksen kehittämiseksi Suomessa. Toimimme kansainvälisen ISO 20252-laatustandardin mukaisesti ja noudatamme ICC:n/Esomarin toimintasääntöjä.

Inspirans on osa Taloustutkimus-konsernia.

Tutustu huippu­tutkijoihimme

Managing director

Pirjo Ekman

Pirjo on Inspiransin perustaja ja huippuammattilainen, jolla on yli 20 vuoden laaja-alainen kokemus laadullisen tutkimuksen menetelmistä ja työkaluista sekä konsultoivasta yhteistyösuhteesta hyvin erilaisten asiakkaiden kanssa eri toimialoilta. Vahvaa osaamisaluetta ovat brändien, konseptien, tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen liittyvät projektit. Pirjolla on myös laaja kokemus erilaisten workshopien vetämisestä ja strategiatyöskentelystä. Työ on Pirjolle sydämen ja järjen asia. Liiketoimintaosaaminen ja strateginen näkemys yhdistettynä löytämisen haluun ja riemuun saa hänet näkemään kaupallisia mahdollisuuksia siellä, mistä kaikki eivät keksi niitä edes etsiä.

Sari Roth
Senior Insight Specialist

Sari Roth

Sari on innostava moderaattori ja tinkimätön analyytikko. Hänen intohimonsa on etsiä ja oivaltaa. Suurimman osan tutkimuksistaan Sari on tehnyt kuluttajien parissa. Päivittäistavarakaupan kuviot ovat siten tulleet erittäin tutuiksi ja rakkaiksi. Myös b2b -puoli on hyödyntänyt Sarin osaamista mm. rakentamisen toimialaan ja kauppaan liittyen. Sari on koulutukseltaan psykologi. Ihmisten tarpeiden, motiivien ja arvojen tunnistaminen ja niiden päätöksentekoa ohjaavan vaikutuksen määritteleminen on Sarin ydinosaamista.

Malin Karlsson
Senior Insight specialist

Malin Karlsson

Malin paneutuu asiakkaan tutkimusongelmaan vakavuudella, vaan ei ryppyotsaisesti, ja aina suurella sydämellä. Asiakkaan tarpeen mukaisesti Malin pystyy räätälöimään niin ehdotonta asiantuntemusta ja tarkkuutta vaativan tutkimuksen, kuin sellaisenkin, jossa yhdessä asiakkaan kanssa kuljetaan luova matka asiakasymmärryksen ytimeen. Palvelumuotoilu on Malinin erityisosaamista, sekä etnografinen tutkimus yleensä. Kulttuuriaiheetkin ovat tulleet tutuiksi.

Jutta Pekkarinen
Insight Manager

Jutta Pekkarinen

Kuluttajanäkökulman ymmärtäminen on avain liiketoiminnan kehittämiseen. Jutan tutkimusosaamista tukeekin kauppakorkeakoulun opintojen myötä nimenomaan vankka liiketoimintaymmärrys. Tarkka ja analyyttinen luonne innostuu jokaisesta uudesta oivalluksesta ja nauttii ongelmanratkaisusta. Positiivinen ja iloinen asenne työntekoon on Jutalle ominaista.

Insight specialist

Maria Hietikko

Laadullisessa tutkimuksessa tavoitteena on hahmottaa useiden erillisten havaintojen ja löydösten merkitystä. Maria hyödyntää tutkimuksissa valtiotieteellistä opintotaustaansa ja pyrkii tarkastelemaan arkisia asioita osana suurempia ilmiöitä ja kokonaisuuksia. Hänen vahvuutenaan on looginen ajattelu ja kyky järjestellä asioita helposti ymmärrettävään ja hyödynnettävään muotoon.

Noora Tiirola
Research Designer

Noora Tiirola

Noora on koulutukseltaan muotoilija ja toimii Inspiransilla palvelumuotoilun asiantuntijana. Häntä kiinnostaa erityisesti asiakaskokemusten kehittäminen osallistavilla menetelmillä. Palvelumuotoilun ytimessä on asiakkaan näkökulman huomioiminen, mikä on myös Nooran erityinen intohimon kohde. Noora tuo Inspiransille luovaa ideointikykyä ja visuaalista osaamista. Hän vastaa Inspiransin ilmeestä ja on myös videoraportoinnin mestari. Noora tarttuu töihin positiivisella ja innovatiivisella energialla.

Takaisin ylös