Laadullinen tutkimus voi olla myös nopeaa ja tehokasta – Pikakvali ideoiden ja konseptien testaamiseen

Monen mielikuva laadullisesta tutkimuksesta on, että prosessi kestää pitkään ja tulosten saaminen voi viedä viikkoja. Usein tuloksia kuitenkin tarvitaan nopeasti päätöksenteon tueksi.

Tietyissä tilanteissa, kun tutkimuksen aihe on tarkkaan rajattu, laadullista tutkimusta voidaan tehdä hyvin nopealla aikataululla. Pikakvali-tutkimukset soveltuvat erityisen hyvin konseptien, pakkausten, markkinointiviestinnän tai muun materiaalin testaamiseen.

Pikakvali-tutkimuksessa:

  • Haetaan kohderyhmän suora palaute kattavine perusteluineen palvelemaan jatkokehittämistä
  • Projektissa on aina mukana useampi tutkija nopean ja tehokkaan työskentelyn takaamiseksi
  • Asiakas voi seurata tiedonkeruuta joko livenä tai streamin kautta ja näin saada palautteen välittömästi
  • Yhteenvetoraportti voidaan toimittaa jo muutamassa päivässä kenttätyön jälkeen

Inspiransin asiantuntijat esittelivät päällimmäiset tulokset ja havainnot tutkituista konsepteista muutama päivä keskusteluryhmien jälkeen. Näin pystyimme hyödyntämään tutkimuksen keskeisiä löydöksiä heti ja etenemään projektissa aikataulun mukaan.

Kaisu Vuokko, Consumer Insight Manager, Valio Oy

Inspirans on tehnyt antoisaa pikakvali-yhteistyötä Valion kanssa ja Consumer Insight Manager Kaisu Vuokko kommentoi kokemuksia näin: ”Toteutimme syksyllä 2022 Inspirans Oy:n kanssa kaksi kvalitatiivista tutkimusprojektia. Syvällisen kuluttajaymmärryksen tarpeen lisäksi meillä oli kiire päästä hyödyntämään tutkittujen konseptien päälöydöksiä nopealla aikataululla. Molemmissa projekteissa Inspiransin asiantuntijat esittelivät päällimmäiset tulokset ja havainnot tutkituista konsepteista muutama päivä keskusteluryhmien jälkeen. Näin pystyimme hyödyntämään tutkimuksen keskeisiä löydöksiä heti ja etenemään projektissa aikataulun mukaan, mutta samalla antamaan Inspiransin tutkijoille työrauhan tehdä syvällisempi analysointi ja raportointi ajan kanssa.”

Kirjoittanut

Pirjo Ekman

06.03.2023

Kiinnostuitko?

Kun haluat selvittää idean tai konseptin toimivuutta ja kaipaat tuloksia nopealla aikataululla, ota yhteyttä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*
Uutiskirje
Tietosuojaseloste*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Takaisin ylös